Призначення, види та переваги кранової техніки козлового типу

Опора складається з двох стійок, нижні кінці яких закріплені на ходових балках крану, забезпечених спеціальними колесами. Завдяки такій конструкції немає необхідності в створенні естакад, тому підкранові колії укладаються на рівні землі. Козлові крани широко застосовуються на відкритих складах, в портах, на залізничних станціях, машинобудівних виробництвах, складальних цехах.

Замовити кранові установки козлового типу в Україні можна на сайті «Київського заводу ПТО» kzpto.com.ua/uk/kozlovi-krani/. Компанія пропонує якісне, надійне та довговічне вантажопідйомне обладнання, яке призначається для виконання різних завдань та умов експлуатації.

Призначення козлових кранів
За допомогою такого обладнання здійснюють переміщення довгомірних вантажів на території всієї його робочої області. Вантажопідйомність крану досить велика, тому його часто використовують при монтажних роботах. Не обійтися без них контейнерним станціям, різним перевалочним базам, лісопереробним підприємствам, річковим та морським портам, заводам. Вони підходять для розвантаження залізничних складів, вантажного автотранспорту, складування різних матеріалів.

Для цих кранів характерні три типи прямолінійних робочих рухів:

  • підйом та опускання вантажу на необхідну висоту;
  • пересування вантажу по самому мосту крану поперек майданчика;
  • переміщення вантажу уздовж майданчика.

Різновиди вантажопідйомних установок

Залежно від сфер призначення, існують такі види козлових кранів:

  • Перенавантажувальні типові установки: застосовуються для перекидання вантажів між рухомим складом різних типів.
  • Будівельно-монтажні: використовують для будівництва певних видів споруд на зразок великих ангарів та нестандартних будівель.
  • Крани спеціального призначення: мають складну конструкцію, в залежності від поставленого завдання. Їх застосування доцільно лише одноразово, наприклад, при будівництві гребель чи військових об’єктів.

real 48f771f4 55d7 4c76 a219 d0dbfb18838f

За конструкцією силової частини бувають однобалкові та двобалкові крани. Кількість балок безпосередньо залежить від навантажень та ступеню надійності. Установки можуть бути виконані з однієї або двома опорами в стійці. Другий варіант необхідний при ймовірності ризику розгойдування вантажу. Найбільш поширені крани з двома балками, а в якості загарбного пристрою часто застосовуються грейфери та електромагніти. Рідко зустрічаються самохідні моделі, які зазвичай задіюють в портах.

Переваги козлових кранів
До переваг вантажопідйомних установок можна віднести необмежену довжину підкранових колій та можливість монтажу консолей, що дозволяє обслуговувати досить великі майданчики. Кабіну оператора можна встановити в будь-яку точку крану, при необхідності зробивши її пересувний. На кранову техніку можна встановити велику кількість додаткового обладнання.

Також можна виділити наступні переваги:

  • відносно невисока ціна обладнання дозволяє використовувати козлові крани майже будь-якій будівельній фірмі, незалежно від її бюджету та видів зведених будівель;
  • велика зона роботи підйомного механізму завдяки можливості встановлення консолей;
  • більш висока ремонтопридатність механізмів пересування крану, оскільки вони розташовуються на рівні землі;
  • захист від перекидання та падіння вантажів.

З недоліків використання козлових кранів можна виділити чутливість до погодних умов (вітрових навантажень), більш складний монтаж.

real 378ddcb1 a08f 4196 8fae 276546aabdd4

Поширити:

Залишити коментар:

коментар