Злинська ОТГ шукає інвестора для сонячної електростанції

© Cleanleap

Новостворена Злинська об’єднана територіальна громада шукає підприємців, які готові інвестувати кошти в облаштування сонячної електростанції на 30 га землі на пільгових умовах.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградського регіонального відділення асоціації міст України.

У Злинці для потенційного інвестора готові створити не тільки пільгові умови роботи, а й купувати у нього електрику для освітлення вулиць і інших соціальний об’єктів за європейським принципом підтримки виробника «нульового кілометру».

«Ми активно працюємо над пошуком інвестора для облаштування сонячної електростанції. У нас є площа – близько 30 гектарів, яку ми готові надати. Ділянка розташована у логістично зручному місці. Єдина проблема – відсутність технічних засобів для накопичення енергії. Ми це розуміємо. В якості компенсації за цей «незручний» момент ми готові говорити про пільгові умови для інвесторів і всіляке сприяння розвитку їх бізнесу, – зазначив Злинський сільський голова Олександр Недолужко. – Ми відкриті до обговорення будь – яких пропозиції. Адже в перспективі це дасть громаді і нові робочі місця, і додаткові надходження в бюджет».

Нагадаємо, на Кіровоградщині встановлюють ліхтарі автономного освітлення доріг.

Читайте такожКропивницький «Екостaйл» добуває електроенергію зі сміття.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар