Майже 2000 “євроблях” розмитнили у пільговий період на Кіровоградщині

Упродовж пільгового періоду розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації зі знижкою у 50% на Кіровоградщині оформили 1846 автівок. Зокрема, 1376 транспортних засобів, завезених у митному режимі “тимчасового ввезення” або “транзиту”, та які знаходились на території України з порушенням митних правил.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі Кіровоградської митниці ДФС.

Тобто, 1846 власників транспортних засобів скористалися 50% знижкою по сплаті акцизного податку при митному оформленні легкового автомобіля.

До бюджету перерахували 116,3 млн грн, із яких 87,8 млн гривень від митних оформлень транспортних засобів, які знаходились на території України з порушенням митних правил .

Нагадуємо, 23 лютого 2019 року акцизний податок стягується у повному обсязі, за ставками, встановленими Податковим кодексом України.

Додамо, що з 24 травня 2019 року вступають в дію нові санкції щодо відповідальності за порушення строків та вимог митних режимів. Зокрема, при перевищенні строків перебування транспортних засобів особистого користування у митному режимі транзиту або тимчасового ввезення більше ніж на 30 діб починають діяти нові розміри штрафів – від 170 грн до 170 тис. грн та конфіскація транспортного засобу за рішенням суду, а також інформація щодо порушників строків тимчасового ввезення та транзиту органами доходів і зборів буде надаватись органам Національної поліції.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року власники “євроблях” блокували проїзд трасою Кропивницький-Миколаїв. Окрім того, вони перекривали центр Кропивницького.

Читайте також: Ще 8 водіїв із Кіровоградщини позбулися прав через аліментні борги

Поширити:

Залишити коментар:

коментар