Об’їзну дорогу навколо Світловодська будують із надміцних бетонних плит

У Світловодську триває капітальний ремонт вулиці Єгорова, що фактично є об’їзною дорогою навколо міста. Уже до кінця вересня тут обіцяють повністю змонтувати дорогу із із надміцних бетонних плит, які мають прослужити не менше 50 років. Загальна вартість будівництва складає. майже 41 млн грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

Голова облдержадміністрації відзначив, що чільне місце у розвитку транспортної інфраструктури є, зокрема, будівництво або капітальний ремонт об’їзних доріг навколо міст обласного значення.

“Надзвичайно важливим є Світловодськ, через об’їзну якого проходить велика кількість транспорту, – зазначив голова ОДА Сергій Кузьменко. – Не маючи фінансового ресурсу, місто фактично самоусунулося від цієї проблеми. Обласна влада взяла в роботу цю ділянку міської дороги. Кошти на капітальний ремонт були виділені із Державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету, обласного територіального дорожнього фонду. Лише у цьому році за рахунок цих джерел ми змогли акумулювати 17 млн грн. на цей проект.

Читайте також: Пункт вагового контролю з’явиться на трасі Кропивницький-Миколаїв на Кіровоградщині

Капітальний ремонт розпочався ще минулого року. Загальна вартість будівельних робіт складає 40,9 млн. грн. Генеральним підрядником є ТОВ “Укрмодуль”. Дорога будується за новою технологією із надміцних бетонних плит.

9adefeeb38b10514c8eb53dd2705e390.jpg

Під час виробничої наради на будівельному майданчику керівництво як підрядної організації, так і підприємства, що виготовляє ці плити, запевнило, що до кінця вересня змонтуують усе дорожнє полотно. А вже до середини жовтня буде нанесена розмітка, встановлені дорожні знаки, облаштовані узбіччя дороги та змонтована металева огорожа у місцях поворотів. Виробники та підрядна організація запевнили, що плити витримують навантаження до 80 тонн на 1 м², тож така дорога експлуатуватиметься не менше 50 років.

Читайте також: Капремонт дороги на вул. Короленка: новий асфальт кладуть товщиною не менше 6 см

323d66ded5f6e7ae55b9d2da47bcebe8.jpg

f1af4e8ecfbccf2dfe5095226e87c3ea.jpg

2528cb69f97fd59e20f269c9c7818005.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар