За неофіційних працівників роботодавцям Кіровоградщини нарахували майже 400 тис. грн штрафів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

На Кіровоградщині за використання незадекларованої праці роботодавці можуть сплатити майже 400 тисяч гривень штрафу. Таку цифру штрафу нарахували роботодавцям області за час перевірок до жовтня цього року. Щоправда, більшість підприємців планують оскаржувати адмінпротоколи у суді.

Повідомили Першій електронній в управлінні Держпраці у Кіровоградській області.

За інформацією у 26 роботодавців області виявили 40 неофіційних працівників:

“У ході проведених протягом січня-жовтня 2017 року інспекційних відвідувань використання найманої праці без належного оформлення встановлено у 26 роботодавців області, в тому числі факти неоформлення трудових відносин – відносно 40 працівників. За результатами вручено 49 приписів, складено та передано до суду протоколи для притягнення 11 посадових осіб до адмінвідповідальності згідно з ч.3 ст.41 Кодексу законів про працю України”, – йдеться у повідомленні управління.

Матеріали інспекційних відвідувань 6 суб’єктів господарювання передано до прокуратури з ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.172, 173 КК України.

На п’ятьох роботодавців накладено штраф в розмірі 96 тис. грн кожному. Щоправда одна фізична особа – підприємець оскаржила цей штраф у суді. Інші – теж оскаржують або планують це робити, але вони й не застраховані від сплати майже 300 гривень штрафу за незадекларовану працю громадян України.

Держпраці наголошує, що процедура оформлення працівників на роботу визначена статтею 24 Кодексу законів про працю України. Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу. Роботодавець зобов’язаний повідомити про офіційне працевлаштування особи органи фіскальної служби.

 

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар