За три роки училище на Кіровоградщині напрацювало на 390 тис. грн збитків

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності професійно-технічного училища № 12 міста Знам’янка фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили порушень, що призвели до втрат, на загальну суму майже 390 тисяч грн.

Пише Наша Знам’янщина із посиланням на прес-службу управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області.

Ревізією було охоплено період з 01.10.2013 по 01.10.2016.

Зокрема, встановлено, що внаслідок неврахування індексу інфляції при визначені вартості освітніх послуг недоотримано училищем коштів від плати за навчання на загальну суму 243,8 тисяч грн. Крім того, встановлено покриття за рахунок коштів загального фонду видатків, які мають здійснюватись за рахунок спеціального фонду, що призвело до незаконних витрат на загальну суму 62,8 тисяч грн. Разом з тим, під час ревізії виявлено порушень при нарахуванні та виплаті зарплати, а також незаконне покриття витрат фізичних осіб. Одночасно встановлено, що в порушення вимог Типових штатних нормативів професійно-технічних навчальних закладів, затверджених наказом МОН від 06.12.2010 № 1204, та прийняття директором училища неефективних управлінських рішень здійснювались витрати бюджетних коштів на утримання понаднормативних одиниць в сумі 32,1 тисячі грн.

Про результати ревізії проінформовано Знам’янську місцеву прокуратуру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар