Як під зиму в Кропивницькому дорожчають змонтовані пандуси

У червні 2016 року між Дитячою міською поліклінікою №1 та дочірнім підприємством «Кіровоградське спеціалізоване управління 411» ПАТ «Дніпроелектромонтаж» було укладено договір на 56,07 тис. грн.

Предметом договору, згідно даних опублікованих в електронній системі публічних закупівель «ProZorro», було «виконання робіт по капітальному ремонту (облаштування пандусу) дитячої міської поліклініки №1». Характерно, що згідно пункту 2.1 підписаного договору, вартість підрядних робіт могла змінюватись лише у виключних обставинах:

  • внесення змін в обсяги робіт;
  • зміни вартості матеріалів;
  • введенні нових законодавчих актів, що впливають на вартість будівництва.

Завершити усі роботи з капітального ремонту, а по факту – облаштування пандусу, фірма мала до 31 грудня цього року.

На даний момент, як повідомила нам в телефонній розмові контактна особа замовника Іляна Муравйова, усі роботи з монтажу пандусу завершені.

Цікаво, що за даними з все тієї ж системи «ProZorro», 24-го листопада між підрядником та замовником була підписана додаткова угода, якою, у зв’язку зі змінами обсягів робіт ( це призвело до зменшення договірної ціни), загальна вартість робіт зменшилась «аж» на 10 гривень 39 копійок.

Вже наступного дня, 25-го листопада, мабуть отямившись і оцінивши масштаб здешевлення, фірма-підрядник вирішує, що було виконано додаткові роботи при монтажу пандуса, за рахунок чого конструкція є більш надійною. Вартість подібного рішення – плюс 24,69 тис. грн. до основної суми договору.

Варто звернути увагу на те, що додаткова угода №2, по суті, не може впливати на збільшення ціни підряду, адже пунктами 2, 3, 4 та 5 посилається на підписану днем раніше додаткову угоду №1 та, відповідно, не регламентує момент вступу в дію даної угоди №2.

Власниками та засновниками фірми-підрядника ДП «Кіровоградське спеціалізоване управління 411» ПАТ «Дніпроелектромонтаж» є саме ПАТ «Дніпроелектромонтаж» з вкладом менше 1% до статутного капіталу підприємства та Ніна Василівна Ларжевська – родичка підприємця, екс-кандидата в депутати від БПП «Солідарність»  Петра Ларжевського, фірми якого є постійними учасниками тендерів обласного та місцевого рівнів.

Центр медіарозслідувань “Прозоро”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар