Із початку року на Кіровоградщині зафіксували 23 випадки “відмивання” грошей

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

З початку 2016 року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Кіровоградській області складено та передано до правоохоронних органів 23 матеріали щодо імовірного вчинення кримінальних правопорушень суб’єктами господарювання та фізичними особами, в тому числі 16 матеріалів – з ознаками отримання та легалізації злочинних доходів на загальну суму 87,7 млн грн.

За результатами розгляду переданих матеріалів правоохоронними органами у 2016 році в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 17 кримінальних проваджень, в тому числі 2 провадження – за ознаками ст.209 КК України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), 6 проваджень – за ознаками ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), 1 – за ознаками ст.190 КК України («Шахрайство») та 8 – за ознаками ст.212 КК України («Ухилення від сплати податків, зборів»).

Щодо результатів виявлення правопорушень у сфері державних закупівель, то до правоохоронних органів передано 5 матеріалів, на основі яких зареєстровано 5 кримінальних проваджень.

Основною функцією підрозділів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом є вжиття заходів щодо виявлення  сумнівних  фінансових операцій, їх аналізу на предмет пов’язаності з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, та  руйнування схем,  в яких використовуються зазначені операції.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар