Грабіжник може сісти у в’язницю на 6 років за вкрадений мобільний телефон

19-річний житель Кропивницького, пригрозивши розправою, відібрав у першокурсника одного з професійно-технічних училищ міста мобільний телефон. За скоєння кримінального правопорушення хлопцеві може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

«До Кіровоградського відділу поліції надійшло повідомлення від 18-річного потерпілого про те, що він став жертвою грабіжника, – повідомив т.в.о. начальника підрозділу Дмитро Авдієнко. – За вказаними прикметами поліцейським вдалося встановити особу нападника та його місцезнаходження. У даний час вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри та обрання міри запобіжного заходу».

Пригода сталася вдень біля одного з навчальних закладів міста. Незнайомець підійшов до учня і наказав віддати мобільний телефон. Отримавши відмову, він пригрозив потерпілому та відібрав засіб зв’язку.

Чужу мобілку грабіжник продав, а отримані грошові кошти витратив на власні потреби.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар