На Кіровоградщині “накрили” фальсифікаторів алкоголю

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області  викрито кримінальне правопорушення, вчинене жителем м. Олександрії, за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що становлять загрозу життю та здоров’ю людей.  

Про це повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Цехом для виготовлення алкогольної продукції спритний ділок не переймався – обрав квартиру та приміщення власного гаражу, під час проведення обшуків в яких було вилучено 250 л. спирту, пластикові ємності та обладнання, за допомогою якого він розфасовував незаконно виготовлені алкогольні напої, та вже готові для продажу горілчані вироби.

У вересні цього року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області за результатами досудового розслідування по вказаному кримінальному правопорушенню громадянину оголошено підозру у скоєнні злочинів передбачених ч.1-3 ст. 204 КК України, санкція за які передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та конфіскацію обладнання для її виготовлення.

Крім того, як з’ясувалося під час обшуків, злочинець ще й підторговували контрабандними цигарками виробництва Республіки Молдова, яких було вилучено близько 500 пачок. За зазначеним фактом відносно правопорушника складений протокол про адміністративне правопорушення за ст.164-5 КУпАП „Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає належним чином розміщених марок акцизного збору, або з підробленими чи фальсифікованими марками акцизного збору посадовими особами підприємств-виробників, імпортерів і продавців цих товарів” та матеріали передано до суду.

Покарання, яке передбачено законом за дане правопорушення: штраф у розмірі 50-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією тютюнових виробів, які в подальшому підлягають знищенню.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар