У Кропивницькому водій швидкої, який скоїв смертельну ДТП, на 3 роки піде за ґрати

У Кропивницькому водію швидкої допомоги, який торік скоїв смертельне ДТП, суд присудив вирок у вигляді 3 років позбавлення волі.

Про це інформує прес-служба прокуратури Кіровоградської області .

Прокуратурою області підтримано державне обвинувачення у судовому розгляді кримінального провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху водієм автомобіля швидкої допомоги, в результаті чого останній допустив наїзд на пішохода.

Державним обвинувачем доведено, що засуджений, керуючи спеціалізованим автомобілем, в порушення ПДР не впевнився у відсутності пішоходів, проявив особисту неуважність та безпечність, та як наслідок допустив наїзд на 28-річну жінку, яка переходила проїзну частину по нерегульованому пішохідному переходу. Від отриманих травм потерпіла померла у лікарні.
Вироком Ленінського районного суду м. Кіровограда водія визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України. Беручи до уваги ряд пом’якшуючих обставин (надання потерпілій невідкладної допомоги, співпраця зі слідством, визнання вини, щире каяття та наявності у засудженого інвалідності) судом призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.
На даний час, вирок суду першої інстанції не набрав законної сили.
Нагадаємо, трагічна подія мала місце 29 вересня минулого року. ДТП трапилося на перехресті вулиці Кірова та проспекту Комуністичного.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар