Ще в одному районі Кіровоградщини зафіксовано спалах африканської чуми свиней

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
У селі Хмельове, що на  Маловисківщині (Кіровоградська область), зафіксовано випадок захворювання тварини на африканську чуму свиней – повідомляє “Златопіль”.

За інформацією  в.о начальника  управління Держпродспоживслужби у Маловисківському районі Олександра Коваленка,  незважаючи на лікування, у одному з домогосподарств Хмельового пропала доросла свиня. Після лабораторного аналізу київські фахівці підтвердили наявність вірусу АЧС.
“Щойно у Хмельовому  відбулось засідання  районної комісії  з надзвичайних ситуацій, у якому взяли участь голова райдержадміністрації, його перший заступник та керівники територій,що межують з Хмельовим. Прийнято належні в таких випадках рішення щодо  знищення всього поголів’я свиней в  зоні епізоотичного осередку, тобто в Хмельовому, а також перепису поголів’я в зоні захисту (це прилеглі села) з рекомендаціями господарям здати тварин на переробку на мясокомбінати. Ще в одній зоні – у так званій  25-ти кілометровій зоні нагляду, ветеринарні фахівці  мають уточнити наявність свиней у приватних домогосподарствах та фермерів і виконати необхідні противірусні щеплення”, – зазначив Олександр Коваленко.
Аби не дати вірусу розповсюдитись за межі  епізоотичного осередку, на в’іздах і виїздах з Хмельового встановлено санітарні пости. Звідси заборонено вивозити свиней, їх  власники,згідно рішення комісії з надзвиичайних ситуацій, мають  терміново здати тварин  ветфахівцям  для утилізації.
Між тим, у селі вже масово почали різати свиней,  аби не допустити їх примусового знищення.
Нагадаємо, це вже другий за місяць випадок фіксації спалаху африканської чуми свиней на Кіровоградщині. Раніше небезпечну хворобу зафіксували в Онуфріївському районі.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар