За незаконне виготовлення бензину жителя Кіровоградщини оштрафували на 68 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області  викрито підпільний цех по виготовленню паливно-мастильних матеріалів, який розташовано на території одного з підприємств Світловодського району Кіровоградської області. За зазначеним фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області у березні цього року було відкрито кримінальне провадження.

У ході досудового розслідування встановлено, що директор підприємства, яке займається оптовою торгівлею нафтопродуктами, з метою отримання неконтрольованого прибутку, вирішив збагатитися шляхом незаконного виготовлення та реалізації бензинів автомобільних. Протягом березня 2016 року  спритний підприємець, під час здійснення господарської діяльності очолюваного ним товариства, не маючи ліцензії на виготовлення підакцизних товарів та  маючи обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, за допомогою найнятих,  не поставлених до відома щодо  протиправності  діяння працівників, шляхом змішування компонентів моторних палив, здійснював виготовлення бензину, який в подальшому реалізовував іншим суб`єктам господарювання.

Під час проведення обшуків з незаконного обігу вилучено незаконно виготовлений бензин марки А-92 в кількості 25,3 тис. літрів загальною вартістю 506 тис.грн., на який судом накладено арешт. Кримінальне провадження розслідувано та направлено до суду.

У червні 2016 року за вироком суду обвинуваченого визнано винним у скоєні злочину, передбаченого ч.2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення підакцизних товарів (паливно-мастильних матеріалів), шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів) та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 4 тисячі неоподаткованих мінімум доходів громадян, що становить 68000 грн., з та конфіскацією обладнання та продукції вилученої під час проведення обшуку. Таким чином підприємливий ділок отримав покарання та розрахувався за свою протизаконну діяльність.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар