Міськрада не чекаючи рішення кіровоградських депутатів подовжила договір оренди під платною астостоянкою

Кіровоградська міська рада заключила додаткову угоду про поновлення договору оренди земельної ділянки ще до прийняття відповідного рішення депутатським корпусом на черговому засідання 3-ї сесії ради. Про це свідчить інформаційна довідка з Держреєстру речових прав на нерухоме майно, яка стосується власності підприємця Надії Олексюк. Про це повідомляє центр медіарозслідувань “Прозоро”.

У вівторок, 14 червня, під час 3-го засідання 3-ї сесії Кіровоградської міськради, депутатами було розглянуто та підтримано проект рішення № 379 «Про поновлення ФОП Олексюк Н. А. договору оренди земельної ділянки по вул. Вокзальній, 18-б». Мова йде про 4627 м2 землі, наданої, згідно договору оренди від 28.02.2006 року на 10 років в користування Олексюк Надії Адольфівні, для розміщення автомобільної стоянки. Згідно даного договору підприємець сплачувала до місцевого бюджету 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Не дивлячись на те, що термін дії попереднього договору оренди сплив майже 4 місяці тому, депутати підтримали даний проект.

«За» проголосували 26 з 31 зареєстрованих у сесійному залі депутатів. Ще п’ятеро «не голосували».

Однак, згідно інформаційної довідки з Держреєстра речових прав на нерухоме майно, ще 8-го червня, тобто за шість днів до дня голосування між Кіровоградською міськрадою та Надією Олексюк вже було підписано додаткову угоду  про поновлення договору оренди на 10 років.

Крім того, за даними все тієї ж інформдовідки Нормативна грошова оцінка земельної ділянки після введення її в експлуатацію склала 757,38 тис. грн, тож річна орендна плата, згідно підписаних договорів мала б складати 3% від даної суми – 22,72 тис. грн, або ж 1893 грн на місяць. Однак, за даними Держреєстру щомісячна плата була в два рази меншою – 947 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар