Корупція по-кіровоградськи: як стати “менш винним” за 2 тис. доларів (ОНОВЛЕНО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Прокуратурою Кіровоградської області спільно з СБУ на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 2 тис. доларів США викрито начальника Долинського відділу поліції та його першого заступника.

Прокуратура Кіровоградської області повідомляє, що кримінальне провадження розпочато в березні поточного року за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з її вимаганням), санкцією якої передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Вказану суму коштів керівники відділу поліції вимагали та отримали частинами від жителя міста Долинська за перекваліфікацію тяжкого злочину на злочин невеликої тяжкості у кримінальному провадженні стосовно нього.

Під час отримання останньої частини коштів у розмірі 700 дол. США пізно ввечері 21 травня фігурантів провадження затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом, а його хід взято на контроль керівництва прокуратури Кіровоградської області.

Проте за даними СБУ, “перевертні” вимагали $3 тисячі за зміну кваліфікації злочинних дій підозрюваного у хуліганстві (ч. 4 ст. 296) на менш тяжку частину цієї статті Кримінального кодексу.

Еspreso.tv з посиланням на прес-центр СБУ пише, що правоохоронці затримали здирників у розважальному закладі одразу після отримання частини хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Зловмисників затримано, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар