У Кременчуці затримали організаторів конвертцентру, які діяли і на Кіровоградщині (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Співробітники Служби безпеки України спільно з податківцями припинили діяльність у Кременчуці на Полтавщині міжрегіонального конвертаційного центру з щомісячним оборотом у понад сімдесят п’ять мільйонів гривень.

Конвертцентр обслуговував більше двадцяти комерційних структур з Полтавської, Кіровоградської, Київської областей тастолиці. Підприємці, які займаються сільськогосподарським бізнесом, через безтоварні операції з фіктивними фірмами переводили кошти в готівку.

Правоохоронці затримали організаторів конверту під час отримання в касі одного з комерційних банків майже двох мільйонів “відмитих” гривень.  Під час обшуків у офісах конвертаційного центру, місцях проживання організаторів та підставних директорів, автомобілях співробітники спецслужби та прокуратури виявили ще 3,3 мільйона гривень, приготовлені до видачі клієнтам. У ділків також вилучено двадцять печаток фіктивних підприємств, чекові книжки, платіжні картки, бухгалтерську документацію на проведені “конвертом” тіньові операції та комп’ютерну техніку.

Правоохоронці блокували декілька банківських рахунків, задіяних у роботі конвертцентру, та електронну звітніст фіктивних підприємств.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Прес-центр СБ України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар