На Кіровоградщині за день вогнеборці ліквідували 4 пожежі сухої трави (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

5 квітня пожежі сухої трави та очерету виникли у м. Кіровограді, Кіровоградському та Голованівському районах області. Усі вони стались через необережне поводження з вогнем невідомих осіб.

О 14:11 до Служби порятунку «101» повідомили про пожежу на відкритій території парку Перемоги в обласному центрі. До ліквідації пожежі залучили 4-х рятувальників 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 1 одиницю техніки. О 14:34 пожежу сухої трави та чагарнику на площі 20 м2 ліквідували.

О 14:45 пожежа сухостою виникла на відкритій території Шостаківської сільської ради Кіровоградського району. Вогнем було охоплено ділянку площею 200 м2.  До ліквідації пожежі залучались 4 рятувальники 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 1 одиниця спецтехніки. Пожежу локалізували о 16:00 та ліквідували о 16:10.

Наступний виклик надійшов до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області о 16:39. У ньому повідомлялось про пожежу 10 м2 очерету на відкритій території по вулиці Делегатській у Кіровограді, яка виникла біля житлового будинку №67. До ліквідації пожежі залучили 4-х рятувальників 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини м.Кіровограда та 1 одиницю техніки. О 18:30 рятувальники зупинили поширення вогню, а о 18:40 повністю ліквідували пожежу.

О 20:15 до Служби порятунку «101» вчергове повідомили про пожежу 50 м2 сухої трави на відкритій території біля с.Краснопілля Голованівського району. До гасіння пожежі залучались 5 рятувальників Голованівського державного пожежно-рятувального загону та 1 одиниця спецтехніки.

Звертаємось до мешканців Кіровоградщини з переконливим проханням  дотримуватись елементарних заходів пожежної безпеки і, в першу чергу, не випалювати  траву на території своїх присадибних та дачних ділянок, на полях.

Наголошуємо, що небезпечно розводити багаття поблизу будівель, дерев’яних парканів, біля дерев і залишати його без нагляду. Не дозволяйте дітям гратись сірниками, підпалювати сміття, палити багаття. Варто дотримуватись заходів безпеки й при палінні цигарок: не залишайте непогашених недопалків, не кидайте їх на землю. Пам’ятайте, що для пожежі достатньо іскри.

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар