Депутата Кіровоградської облради посадили під домашній арешт

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У четвер, 10 грудня, Печерський суд Києва задовольнив частково клопотання Генеральної прокуратури про продовження запобіжного заходу стосовно депутата Кіровоградської обласної ради Максима Деската, підозрюваного в участі в масових заворушеннях під Верховною Радою 31 серпня, повідомляє НБН

«Суд ухвалив клопотання прокуратури задовольнити частково і застосувати щодо підозрюваного Деската запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний час доби – з 23:00 до 05:00», – постановила головуючий суддя Світлана Шапутько.

Крім того, суд дозволив підозрюваному пересуватися Кіровоградською областю та зняти електронний засіб стеження. Також суд постановив повернути пану Дескату паспорт громадянина України.

Дана постанова суду дійсна до 10 лютого 2016 року.

Нагадаємо, 25 листопада Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського суду і постановив застосувати до пана Деската запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Підозрюваний був звільнений в залі суду.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 31 серпня Верховна Рада підтримала в першому читанні проект змін до Конституції в частині децентралізації.

Після цього під будівлею Верховної Ради почалися протистояння, в результаті яких постраждали більше 140 правоохоронців. Пізніше від поранень померли чотири бійці Нацгвардії.

2 вересня суд заарештував на 2 місяці майже 20 учасників протестів під Радою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар