РНБО: рятувальники під обстрілами бойовиків розміновують Донбас (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, близько 17 години вчора бойовики здійснили збройну провокацію, обстрілявши наші передові позиції між Авдіївкою і Спартаком. Близько 10 хвилин бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів.

На інших ділянках фронту – без змін. Польотів ворожих БПЛА вчора зафіксовано не було.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

За добу в Донецькій і Луганській областях фахівці ДСНС обстежили понад 6 га території та вилучили 18 вибухонебезпечних предметів.

Співробітники СБУ затримали жінку-інформатора диверсійної групи бандформування «ЛНР», яка планувала теракти у Краматорську

Її подільника – бойовика на прізвисько «Ромео» правоохоронці затримали ще на початку вересня.

У нього вилучено флеш-носій з супутниковими картами з позначенням місць дислокації підрозділів СБУ та МВС у Краматорську, військових частин та об’єктів інфраструктури з детальною інформацією про рух транспорту і чергування особового складу.

До Вашої – уваги відео з зізнанням «Ромео».

Служба безпеки України продовжує реалізацію програми повернення на підконтрольну Україні територію громадян, які добровільно відмовилися від участі в бойових діях на боці НЗФ

Один з колишніх бойовиків зі зброєю в руках ніс службу на блокпостах противника. Розчарувавшись у ідеях сепаратизму, він добровільно залишив лави ворога, зізнався у скоєному та погодився надавати допомогу слідству. У подальшому це може стати підставою для звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності та дасть можливість повернутися до нормального життя. До вашої уваги – відео з зізнанням колишнього бойовика.

Правоохоронці продовжують вилучити нелегальну зброю та боєприпаси у зоні АТО

У Лисичанську працівники СБУ та правоохоронці з батальйону патрульної служби «Кіровоград» виявили 4 ПЗРК, 19 одиниць ПТКР, 49 мін, близько 300 РПГ та зарядів до них, 1500 АГС, 1520 боєприпасів до гранатомета, близько 75 тисяч набоїв різного калібру.

14111213

Крім того на околиці міста Щастя Луганської області Служба безпеки України виявила схованку з боєприпасами. Вилучено 8 реактивних протитанкових гранатометів, 2 ящики з гранатами для підствольного гранатомета, 12 кг тротилу у шашках, 2 кг пластиду, велику кількість набоїв різного калібру, 100 детонаторів, 20 ручних гранат тощо.

Також на території гаражного кооперативу у місті Авдіївка Донецької області співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ знайшли 360 мінометних мін калібру 82 мм.

13 жовтня у місті Соледар, неподалік Артемівська на Донеччині, відбулися урочистості присвячені сьогоднішньому святу. Громада міста щиро привітала військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують завдання у складі СЦКК.

Пам’ять загиблих героїв всі присутні вшанували хвилиною мовчання та щирою молитвою до Богородиці. Увечері вихованці місцевої музичної школи влаштували для бійців та офіцерів двогодинний концерт.

Через контрольний пункт «Новотроїцьке», що на автодорозі Маріуполь – Донецьк, на окуповану територію прослідував 31 вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Вантажівки перевозили будівельні матеріали та гігієнічні набори для мешканців Донецької області.

Сьогодні на Михайлівській площі відкрилася виставка «Сила Нескорених», де кожен зможе побачити, яке сьогодні технічне оснащення у наших захисників – зброя, військова техніка, обмундирування, спеціальне обладнання. Виставка працюватиме до кінця тижня.

32212223242526272831

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар