РНБО: Проросійські бойовики відновили провокації

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора противник здійснив провокацію на лінії розмежування. Поблизу сел. Бердянське, що на схід від Маріуполя, бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї в бік нашого опорного пункту. Сили АТО у відповідь вогонь не відкривали. Також в районі Маріуполя було зафіксовано політ ворожого БПЛА. За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Інформаційно-психологічна війна проти України триває. Підтримувані Росією бойовики через свої інформаційні канали регулярно транслюють брехливі повідомлення, що звинувачують ЗСУ у порушенні перемир’я. Ця дезінформація активно транслюється російськими пропагандистськими медіа.

Підкреслюємо: сили АТО суворо дотримуються Мінських домовленостей і зберігають режим тиші на лінії зіткнення. Водночас, за даними розвідки, через скорочення фінансування НЗФ з боку Росії, фіксується зниження рівня дисципліни серед бойовиків.

Внаслідок цього регулярно відбуваються сутички між різними бандформуваннями, що призводить до подальшого погіршення криміногенної ситуації на окупованій території. В Росії бойовики теж нікому не потрібні: між окупованими територіями України і Ростовською областю РФ діє жорсткий прикордонний режим з посиленими фільтраційними заходами.

Днями на російсько-українському кордоні в сел. Мілове Луганської області був затриманий раніше неодноразово судимий громадянин України

Намагаючись потрапити на територію України чоловік надав нашим прикордонникам так званий «військовий квиток», виданий бандформуванням «ДНР» на своє ім’я. З’ясувалося, що на початку травня 2015 р. затриманий вступив до лав НЗФ, і вартував на блокпості в Новоазовську. Але через кілька тижнів його було відраховано з лав бойовиків за пияцтво. Далі він втік до Росії.. Зараз чоловікові загрожує черговий, вже сьомий за рахунком, термін за гратами.

Служба безпеки України продовжує реалізацію програми повернення громадян, які добровільно вийшли з лав НЗФ, на територію, підконтрольну Україні

Влітку минулого року мешканець Донеччини вартував зі зброєю в руках на блокпостах бойовиків та охороняв штаб бандформування «ДНР». Він добровільно звернувся з заявою про свою участь у НЗФ, у всьому зізнався та погодився надавати допомогу слідству. У подальшому це може стати приводом для звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності. До Вашої уваги – відеозізнання колишнього бойовика.

Правоохоронці продовжують вилучати боєприпаси у зоні проведення АТО

У Мар’їнці силовики знайшли схованку з вибухівкою. Вилучено два саморобних вибухових пристрої, які являють собою зв’язки 7 перехідних універсальних детонаторів з кумулятивним снарядом усередині, а також 23 не зв’язаних між собою детонатора. Особа власника «пекельної машинки» встановлюється.

14111213

Триває ротація українських силовиків у зоні АТО

Вчора 50 столичних міліціонерів повернулися додому зі сходу України. Міліціонери зробили вагомий вклад у збереження цілісності України та захист громадян – на їх рахунку низка розкритих резонансних злочинів, зокрема вилучення партії наркотиків та нелегальної зброї.

27212223242526

У зону АТО вирушили вінницькі співробітники правоохоронних органів

Чимало бійців, які цього разу вирушили на Схід, вже мають досвід охорони громадського порядку на Донбасі. У складі загону – лише добровольці.

39-231323334353637383939-1

Бійці Нацгвардії допомагають мешканцям прифронтових районів отримати гуманітарну допомогу

Військовослужбовці допомогли місцевій владі отримати та транспортувати гуманітарні продуктові набори для мешканців с. Мирна Долина Попаснянського району Луганської області. Нацгвардійці доставили 500 наборів для людей похилого віку, які передали небайдужі підприємці.

47414243444546

Триває доставка гуманітарної допомоги  на окуповану територію

Через контрольний пункт «Новотроїцьке», що на автотрасі Маріуполь – Донецьк, прослідувало 15 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Вантажівки перевозили будівельні матеріали.

Вчора у Києві відбувся Всеукраїнський формум учасників АТО

У Будинку офіцерів зібралося близько тисячі фронтовиків. За підсумками Форуму прийнято рішення створити координаційний центр, який опікуватиметься допомогою та соціальним захистом ветеранів АТО. В свою чергу, влада працюватиме над ефективними змінами в законодавство та подальшим зміцненням нашої армії. Також під час заходу Президент України Петро Порошенко вручив військовослужбовцям державні нагороди.

5251

На легендарній горі Карачун біля Слов’янська громадськість вшанувала пам’ять героїв, що віддали своє життя за свободу і незалежність України

Там відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню захисника України. Учасники згадали бої під час звільнення Слов’янська та вшанували пам’ять загиблих військових у збитому бойовиками вертольоті. Біля пам’ятного знаку на горі Карачун учасники мітингу-реквієму висадили молоді дерева. Вони будуть символізувати пам’ять про загиблих героїв.

61626364

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар