Державний службовець поплатиться за зловживання

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині посадову особу викрито у зловживанні службовим становищем. 33-річний посадовець, виконуючи покладенні на нього державою функції, своїми умисними діями сприяв отриманню жителем одного з населених пунктів неправомірної вигоди у вигляді нематеріального активу – встановлення права власності на майно.

У результаті було завдано шкоду законним правам іншого громадянина, який не зміг реалізувати права на спадкування помешкання вартістю понад 300 тисяч гривень, що за висновками експерта, є тяжкими наслідками.

Держслужбовцю оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України.

Якщо вину особи буде доведено, чоловікові загрожуватиме позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

За матеріалами Управління протидії злочинності у сфері економіки  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар