СБУ Кіровоградщини викрила колаборантів на тимчасово окупованій Херсонщині

@ atr.ua

СБУ Кіровоградщини викрила колаборантів та зрадника на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією СБУ в Кіровоградській області.

За матеріалами  СБУ повідомлено про підозру у колабораційній діяльності новопризначеній окупаційною владою Херсонської області директорці Новокаховського коледжу.

Жінка активно впроваджувала стандарти освіти держави-агресора у Новокаховському фаховому коледжі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

Крім того, підозру від СБУ отримав громадянин України, який погодився на запропоновану окупаційними військами посаду «голови Музиківської військово-цивільної адміністрації» Херсонщини.

Наразі він допомагає ворогу впроваджувати окупаційний режим на захоплених територіях.

Стосовно цих осіб СБУ проводить досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу.

Також, оперативники СБУ спільно з ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили на державній зраді директора ДП «Голопристанське лісомисливське господарство».

Після початку повномасштабної збройної агресії рф проти України посадовець добровільно перейшов на бік ворога і погодився очолити лісомисливське господарство.

Зрадник активно сприяв окупаційним військам – постачав лісову продукцію для облаштування фортифікаційних споруд, отримував грошові кошти від окупаційної влади на реалізацію «соціальних» проектів для місцевого населення, тощо.

Усі викриті зловмисники обов’язково відповідатимуть перед законом. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ викрила низку проросійських інтернет-агітаторів на Кіровоградщині

Читайте також: СБУ викрила російського агента: мешканець Кропивницького “здавав” маршрути ЗСУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар