Воїни з Кіровоградщини, про загибель яких стало відомо цього тижня

© proskuriv.khm.gov.ua

Цього тижня громади Кіровоградщини отримали звістки про загибель 15 воїнів-захисників, які звільняли Україну від російських окупантів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією громад.

Знам’янська ТГ поховала двох земляків.

Головний сержант Бєлосвєтов Василь Павлович загинув 5 жовтня біля населеного пункту Бахмут Донецької області. Попрощалися з воїном 12 жовтня.

Бєлосвєтов Василь

Матрос Яковенко Костянтин Володимирович загинув 4 жовтня в населеному пункті Давидів Брід Херсонської області. Воїну було 47 років. Поховали його 13 жовтня.

Яковенко Костянтин

Солдат Дяба Олексій Валерійович з села Мала Вільшанка Вільшанської громади загинув 7 жовтня на Донеччині. 35-річного воїна мобілізували у березні. Займав посаду такелажника евакуаційного відділення взводу технічного забезпечення батальйону матеріального забезпечення. Вдома на повернення Олексія чекала дружина і двоє дітей.

Дяба Олексій

Молодший сержант Олександр Чабаненко з Добровеличківської громади поліг в боях за Україну. Поховали воїна у рідному селі Гнатівка 12 жовтня.

Чабаненко Олександр

Ветеран АТО Андрій Солошенко із Заваллівської громади загинув, отримавши важкі поранення під час одного з боїв. У воїна залишилася дружина і троє дітей.

Старший лейтенант Сергій Лучихін з Кропивницького знайшов спочинок на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища 12 жовтня.

Сергій Лучихін

Солдат Олександр Онищенко із села Приют Ганнівської громади Новоукраїнського району загинув 9 жовтня. Воїн був 1991 року народження. Громада попрощалася зі своїм захисником 14 жовтня.

Онищенко Олександр

32-річний воїн АТО Дмитро Євгенійович Анісімов із Петрівської громади загинув 6 жовтня на Донеччині. Молодий захисник був нагороджений відзнакою Президента «За участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком головнокомандувача ЗСУ «За взірцевість у військовій службі», мав подяку і грамоту від командира військової частини за дисциплінованість та професійну майстерність. Поховали воїна 12 жовтня. У нього залишилися батьки і брат, який нині також захищає Україну.

Анісімов Дмитро

Олександрійщина втратила трьох воїнів.

6 жовтня на Херсонщині загинули 34-річний Сергій Афанасієнко з села Новоселівка Приютівської громади і 28-річний Сергій Ковалжи з Олександрійської громади.

Ковалжи Сергій

Командир бойової машини Сергій Клименко (1963 року народження) родом із Нової Праги Олександрійського району, але останнім часом проживав у Кропивницькому. Служив у складі механізованої роти. Загинув від травм, несумісних з життям. Поховали воїна 12 жовтня у Новій Празі.

Клименко Сергій

Голованівщина отримала звістку про загибель двох воїнів-земляків.

52-річний молодший сержант Петро Піщанський загинув 8 жовтня на Херсонщині. Чоловік родом із села Липовеньке Побузької громади, з 2011 року жив у селі Синьки Благовіщенської міськради. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Піщанський Петро

14 жовтня рідні дізналися про загибель Миколи Вержаковського з Голованівська. Досвідчений воїн захищав Україну з 2014 року. Мав позивний “Афган”, бо свого часу пройшов загартування Афганістаном. Бойові побратими поважали його за мудрість, виваженість і батьківську турботу, з якою він ставився до молодих бійці.

Вержаковський Микола
Вержаковський Микола

У Новомиргороді також подвійна втрата – життя за Україну віддали Віктор Шевченко і 33-річний Богдан Сторчак.

Шевченко Віктор

Богдан Сторчак служив у одній з мотопіхотних бригад ЗСУ. Загинув 7 жовтня поблизу села Давидів Брід на Херсонщині. У нього залишилася дружина і маленька донечка.

Сторчак Богдан

Нагадаємо, кропивничани попрощалися із 21-річним спецпризначенцем.

Читайте такожКіровоградщина втрачає своїх захисників. У одного з них було п’ятеро дітей

Поширити:

Залишити коментар:

коментар