Два вантажних потяги загорілись на Кіровоградщині минулої ночі

За минулу добу рятувальників двічі викликали на гасіння пожежі вантажних потягів, що курсували між станціями на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби У ДСНС в області.

У ніч з 20 на 21 жовтня жовтня на 987 км залізничної колії між станціями Новомиргород та Мала Виска зайнялося обладнання тепловоза. Вогонь гасили близько години.

За кілька годин пожежа сталася на 309 км між станціями Знам’янка-Пасажирська та Пантаївка. Там загорілось обладнання блоку силових апаратів електровоза. Рятувальникам знадобилося півтори години, щоб спинити вогонь.

Під час пожеж ніхто не травмувався, а їх причини встановлюють фахівці.

Важливо.

Учора топменеджер «Укрзалізниці» Валерій Ткачов заявив, що наявні вантажні вагони зношені на 89-90% і загрожують безпеці руху. Тому Міністерство інфраструктури спільно з УЗ планує запустити програму обмеження граничного терміну експлуатації вагонів та придбати нові (українського виробництва) замість списаних. Наразі ідеться про списання 54% вагонів (95 тисяч одиниць) протягом наступних семи років.


За інформаціє «Укрзалізниці», минулого року 30% аварій на залізничних мережах сталося через зношеність вагонів. За рік загинуло 212 осіб.

Нагадаємо, Укрзалізниця запустила потяг Гайворон – Київ.

Читайте такожн Кіровоградщині поїзд врізався у легковик, який виїхав на колію

26551f9f 5bec 47eb 8ca3 8c49b56d5198

IMG 20211020 220552

Поширити:

Залишити коментар:

коментар