Світловодська РДА двічі замовила капремонт даху однієї сільської школи

© hidayton.com

Скільки підрядників потрібно або залатати покрівлю навчального закладу? Як виявилось для села з населенням менше тисячі осіб одного виконавця буде недостатньо. Так сектор освіти Світловодської районної державної адміністрації наприкінці лютого прозвітував про підписання одразу двох договорів на проведення капітального ремонту даху загальноосвітньої школи в селі Григорівка.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Відповідно до опублікованих даних 27 лютого освітяни підписали договір на суму 1,38 мільйонів гривень з ПП «Укрбуд-2011». А вже наступного дня аналогічний договір, однак на тисячу гривень дешевше, було підписано з ПП «Ефект». На обох договорах, що ідентичними за своєю суттю, стоять підписи начальниці сектору Лариси Сачевської, яка на виборах 2015-го року балотувалась до Світловодської райради.

Договори

Зауважимо, що підписання двох договорів на виконання однієї роботи на суму понад 1,5 мільйона гривень є порушенням ч.7 ст.2 Закону України «Про публічні закупівлі». Таким чином замовник роздробив предмет закупівлі та уникнув проведення відкритих торгів, що заборонено чинним законодавством.

ст2

Приватне підприємство «Укрбуд-2011» за свою річну історію діяльності в системі ProZorro підписало всього ти угоди. Причому усі три замовлення «прийшли» зі Світловодського району та всі без проведення торгів. Фірма, зареєстрована у селі Маламівка Полтавської області має статутний капітал розміром в нуль гривень та належить Юноні Явдошенко.

Приватне підприємство «Ефект» належить відомому у Світловодську підприємцеві Айкараму Тартикяну. Головним інженером фірми є син власника, депутат Світловодської районної ради Андраник Тартикян. З моменту впровадження системи ProZorro ПП «Ефект» встигло отримати замовлень на суму понад 187 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Кропивницькому відремонтували дорогу за два тижні до фактичного підписання договору.

Читайте також: Знам’янський відділ освіти збирався витратити півмільйона на парти, які не відповідають вимогам НУШ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар