Фахівці Держпродспоживслужби встановили ймовірні причини загибелі риби в Олександрії

© meest-online.com

Фахівці Держпродспоживслужби обстежили ставок в Олександрії, у якій нещодавно загинула риба. У відібраних зразках води виявили перевищення допустимого вмісту азоту та нітратів. Дослідження біологічного матеріали виключили бактеріальні хвороби риби. Також імовірною причиною загибелі міг бути низький рівень кисню у водоймі.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

За результатами досліджень у пробах води зі ставка виявили перевищення вмісту вільного азоту в 7,4 рази (фактичний вміст аміаку – 0,37 при нормі – 0,05). А також перевищення допустимих норм вмісту нітратів у 2,6 разів (фактичний вміст нітратів – 5,31 при нормі – 2,0).

Також імовірною причиною такої ситуації міг бути низький вміст кисню у воді, який виник у результаті недостатнього проведення комплексу заходів, направлених на відновлення газообміну, штучної аерації водойми, збільшення проточності води тощо.

Нагадаємо, рибопереробне підприємство у Кропивницькому районі оштрафували на 25 тис. грн.

Читайте також: Із 1 квітня на Кіровоградщині починає діяти заборона на вилов риби

Поширити:

Залишити коментар:

коментар