Двоє уродженців Донецька крали метал із електроопор на Кіровоградщині

Двом братам-уродженцям із Донецька присудили 4,5 роки позбавлення волі за крадіжки кутника з металевих опор у Кропивницькому районі та місті Кропивницькому. Також суд постановив відшкодувати збитки на суму 195 тисяч гривень.

Про це Першій електронній газеті повідомив прес-секретар ПрАТ “Кіровоградобленерго” Сергій Богомільчук.

“У біографії цих мешканців села Грузького тюрма стала логічним підсумком численних протиправних діянь. Уродженці Донецька 1989 та 1987 років народження на промисел ходили разом. І не для того, аби прогодувати своїх малолітніх дітей, а щоб мати на чергову «дозу». Систематично крали, встигли також записати у свій послужний список більш тяжкий злочин – пограбування. Їх ловили, судили, штрафували… Можна лише уявити, з яким полегшенням зітхнули односельчани, коли братів нарешті відправили за грати”.

Також Сергій Богомільчук додав, що проблема крадіжок з енергетичних об’єктів набула масштабів епідемії. Однією з головних причин цього він назвав наявність ринку збуту викраденого.

“Приймання брухту – це прибуткова справа, тож власники численних “точок” не надто переймаються походженням того, що приносять їм клієнти. Кутники з опор, частини трансформаторів та іншого обладнання дуже легко розпізнати, тому сподіватися на необізнаність приймальників було б наївно. Одні крадуть, інші скуповують – ця проста схема працює на користь і тим і тим. До пори, поки за скоєне таки доведеться відповісти”.

Нагадаємо, викрадені з під’їзду металеві двері знайшли у пункті прийому металобрухту.

Читайте також: Три кропивницькі школярки допомогли спіймати крадія металу

727a6e60f72151020645d12936ac78f9.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар