Нардеп помилився кодексом, намагаючись скасувати відрахування іноземних студентів-медиків у Кропивницькому

11 лютого, до Ленінського райсуду надійшов позов від народного депутата України Костянтина Яриніча щодо скасування наказів Донецького національного медичного університету у Кропивницькому про відрахування 850 студентів. Однак суд відмовив у відкритті провадження в адміністративній справі, адже нардеп помилився кодексом, подаючи заяву.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт суду.

У наказах йдеться про відрахування з Міжнародного медичного факультету ДНМУ у 850 іноземних студентів I, II, III курсів у зв’язку з несвоєчасною або не в повному обсязі оплатою за навчання, до моменту вирішення справи по суті.

Однак, суд вирішуючи питання про прийняття до розгляду вищевказаної заяви прийшов до висновку, що зазначена заява не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, а повинна розглядатися судом загальної юрисдикції у порядку, визначеному нормами Цивільного процесуального кодексу України.

Зазначимо, іноземні студенти-медики у Кропивницькому чекають, що їх поновлять на навчанні.

Нагадаємо, у Кропивницькому вийшли на акцію протесту близько півсотні іноземних студентів Донецького національного медичного університету. За їхніми словами, їм погрожували відрахуванням, якщо вони повторно не заплатять за навчання. У виші заявляють, що чеки студентів про оплату несправжні.

У листопаді 2018 року Служба безпеки України розслідує шахрайські дії фірми-посередника, яка начебто завищувала плату за навчання і крала кошти іноземних студентів донецького вишу.

Також СБУ викрила на хабарах посадовців Донецького Національного медичного університету. У спецслужбі заявляють, що керівники вишу вимагали хабарі від представників фірм, які спеціалізуються на підборі та подальшому оформленні іноземних студентів. Ректору університету вже оголосили підозру. Слідчі дії проводили також у Кропивницькому, де розташований філіал ДНМУ.

d5184662c7f7e70ab7d2de0026c56419.jpg
© Прес-центр СБ України
37995a1f805ddbeb42d0fb9d41f4290f.jpg
© Прес-центр СБ України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар