Служителі “скандального” кропивницького храму заявляють, що вивозили позичені декорації

© Марина Любович

Як уже повідомляла Перша електронна газета, поліцейські перевіряють факт можливого незаконного заволодіння майном із Храму Успіння Пресвятої Богородиці, який знаходиться у парку ім. Крючкова на Новомиколаївці. Зі свого боку представники УПЦ МП заявляють, що вивозили позичені декорації, які використовували під час новорічних та різдвяних свят. Також додають, що у церкву привозили меблі та декорації для зйомок дитячої телепрограми.

Таку заяву служителі УПЦ МП опублікували на своїй сторінці у Facebook.

“Як повідомляє ключар храму протоієрей Сергій Новак, 31 січня невідомі викликали поліцію стосовно вивезення речей з храму, розцінивши це як пограбування. Після приїзду поліції до храму прибув також і один із представників “Єлисаветрадського православного товариства” Мосін Олександр Володимирович (заступник міського голови Кропивницького – ред.). Працівники храму під керівництвом священика завозили меблі та декорації, необхідні для зйомок дитячої телепрограми “Недільна школа” та вивозили позичені декорації, які використовувались для постановок сценок під час новорічних та різдвяних свят”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 31 січня у поліцію надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що невідомі особи в темну пору доби вивозили з будівлі, в якій розташовується храм Успіння Пресвятої Богородиці, речі, що можуть бути церковним начинням.


Після того, як очільник міста Андрій Райкович закликав релігійну громаду підтримати його ініціативу і передати храм до єдиної помісної Православної церкви України (ПЦУ), туди приїхали священнослужителі церкви московського патріархату (УПЦ МП) і привезли в автобусах своїх віруючих. У храм також прибув митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, який у 2017 році підписувався під привітанням з днем народження президенту країни-агресора Путіну. Священники церкви московського патріархату оперативно організували збори, на яких відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату про надання томосу ПЦУ. А також ухвалили рішення залишити Храм Успіння Пресвятої Богородиці під московським патріархатом.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар