Кіровоградщина підписала меморандум із програмою DOBRE

Голова ОДА Сергій Кузьменко, голова облради Олександр Чорноіваненко та керівник програми “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE) Беррі Рід підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

Програма впроваджується у семи областях України, зокрема і в Кіровоградській, і спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку об’єднаних територіальних громад. Її реалізацію в Україні фінансує Агенство США з міжнародного розвитку (USAID). Раніше до програми DOBRE долучилися 3 ОТГ області – Бобринецька, Маловисківська та Новоукраїнська, які отримали від координаторів практичні рекомендації щодо підготовки і реалізації проектів, вирішення актуальних завдань із розвитку територій.

Читайте також: Три громади з Кіровоградщини увійшли до двомовного збірника “Історії успіху”

e55177ba33d655278e279b51b88980c1.jpg

Нині партнерами DOBRE стали ще п’ять ОТГ Кіровоградщини – Дмитрівська, Компаніївська, Новопразька, Помічнянська та Смолінська.

Голова облдержадміністрації подякував Беррі Джозефу Ріду за партнерство та наголосив, що децентралізаційна реформа, яка є пріоритетною для держави, в області проводиться успішно. Сергій Кузьменко зазначив, що на Кіровоградщині впроваджується бюджетна і управлінська децентралізація, вдало проводиться реформування галузей освіти, охорони здоров’я, дорожнього господарства.

42c847b4e1b76016ee8ca677a4a3d8f8.jpg

Керівник ОДА підкреслив, що в області уже діють 16 об’єднаних територіальних громад, у грудні заплановано вибори до 4 нових ОТГ та довибори до 1 громади. Новостворені громади отримують фінансову підтримку держави – у 2018 році із держбюджету надійшло понад 65 млн грн на розвиток інфраструктури ОТГ та реалізацію інших важливих проектів. Підвищується і їх власна бюджетоспроможність.

c16e24b046644eb50455e54c5dcdd5c1.jpg

Беррі Рід у свою чергу зазначив, що програма DOBRE направлена на підтримку децентралізаційної реформ та наголосив, що вона має на меті комплексно допомогти усім громадам на різних етапах їхнього розвитку.

Після підписання Меморандуму голова облдержадміністрації побажав усім учасникам програми успішної її реалізації.

Нагадаємо, у Новоукраїнській ОТГ відкрили чотири сучасних дитячих майданчики. Проект реалізували завдяки спільним зусиллям громади та програми DOBRE.

Читайте також: Будні Маловисківської громади у фотографіях

Більше новин про програму USAID DOBRE за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар