Водія автобуса №103 оштрафували за порушення ПДР у центрі Кропивницького

© Irina Shvayuk у соцмережі Facebook

Учора, 10 травня, патрульні поліцейсьські зупинили у центрі Кропивницького великогабаритний автобус МАЗ, який рухався за маршрутом №103. Як виявилося, водій порушив правила дорожнього руху на перехресті вул. Гоголя та Велика Перспективна, поблизу будівлі міськвиконкому.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Інформацію про інцидент із автобусом у спільноті “Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького” у соцмережі Facebook опублікувала користувачка Irina Shvayuk. Жінка обурилася тим, що через зупинку автобуса поліцейськими, пасажирам довелося сидіти зачиненими у салоні автобусу.

“Сьогодні із задоволенням проїхалася на новому автобусі: чисто, комфортно, безпечно, ціна адекватна і ці квиточки, як в дитинстві. Але нашу приємну поїздку перервав патруль. Зупинили автобус посеред вулиці, не даючи змоги водієві висадити людей на зупинці, яка перебувала вже поруч. Двері були закриті і так всі просиділи хвилин 15, поки вже не витримали задухи і почали висловлювати своє обурення патрульним через невелике віконце. У підсумку відкрили двері і всі люди мали можливість вийти і піти пішки до пункту призначення”, – написала вона.

Але, як виявилося, поліцейські мали повне право зупинити автобус, адже його водій порушив правила дорожнього руху. Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі патрульної поліції області.

“10 травня на вул. Гоголя патрульні зупинили водія автобуса за порушення ПДР. А саме – перетин світлофорного об’єкта на зобороняючий сигнал світлофора. Водію повідомили причину зупинки, зміст порушення і перевірили відповідні документи.

Екіпаж патрульної поліції дозволив рух автобуса за маршрутом. Для оформлення адмінматеріалів поліцейські чекали водія на кінцевій зупинці маршруту. Алгоритм дій був здійснений патрульними у максимально короткий час”, – розповіла речниця обласної патрульної поліції Яніна Ликова.

Першій електронній газеті цю інформацію підтвердив також начальник служби експлуатації КП “Електротранс” Павло Діхтяренко.

“Автобус їхав по маршруту на вул. Гоголя. Коли він під’їхав до перехрестя із Великою Перспективною, біля міськвиконкому, засвітилося червоне світло. Він зупинився, однак за правилами дорожнього руху, він повинен був зупинитися перед стоп-лінією, або, якщо вона відсутня, перед світлофорним об’єктом. Вийшло так, що він заїхав за світлофорний об’єкт і зупинився. Саме за це поліція його зупинила, вони довго розбиралися, а потім правоохоронці забрали у водія документи і на кінцевій зупинці склали на нього протокол”, – розповів посадовець.

Опубліковано Irina Shvayuk 10 травня 2018 р.

32281374_2140899006140315_6335796087017701376_o
© Irina Shvayuk у соцмережі Facebook
Поширити:

Залишити коментар:

коментар