Під час виборів до ОТГ на Кіровоградщині підкупляли виборців – прокуратура

Політична карикатура Євгенії Олійник / © radiosvoboda.org

Правоохоронними органами Кіровоградщини розпочато два кримінальні провадження за фактами підкупу виборців, які мали місце в селі Дмитрівка Знам’янського району. Зокрема правоохоронцями виявлено два факти підкупу виборців довірених осіб двох кандидатів в депутати Дмитрівської об’єднаної територіальної громади.

Комітет виборців уточнив, що затримані розвозили кошти для підкупу виборців за голосування за кандидата на голову громади від ВО “Батьківщина”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області та Комітету виборці України.

У прокуратурі повідомляють, що за 200 гривень громадянам пропонували віддати свій голос за кандидата однієї з політичних сил. За даними фактами відомості внесено до ЄРДР та розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст. 160 ( підкуп виборця, учасника референдуму) КК України.

Санкція статті передбачає покарання за цей вид злочину у виді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Водночас Комітет виборців України повідомляє, що у Дмитрівській ОТГ працівниками СБУ було затримано автомобіль, на якому, ймовірно, розвозилися кошти для підкупу виборців. Людям нібито роздавали по 100-200 грн в розрахунку на одного виборця за голосування за кандидата на голову громади від ВО “Батьківщина”.

Screenshot_1
скріншот зі сторінки КВУ у соцмережі Facebook

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян та закликають бути пильними та законослухняними. Не піддаватися на пропозиції щодо можливості незаконного заробітку на власному виборчому праві та інформувати правоохоронців про факти порушення виборчого законодавства для вжиття дієвих заходів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар