На Балашівці палили сміття, гумові шланги і банки від мастил

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 29 грудня, на Балашівці спалювали гумові шланги, пластик, банки від моторних мастил та різне сміття. Вогонь загасили самі порушники, коли на місце події прибули співробітників спецінспекції.

Як повідомив на своїй сторінці у Фб начальник спецінспекції Кропивницького Андрій Максюта, охорона бази намагалася затягнути час і не допустити інспекторів на територію:

“…пояснюючи наявність факту чорного диму: “ЦЕ МАШИНУ ЗАВЕЛИ І ПРОГРІВАЮТЬ”…
Але потрапивши на територію – наші співробітники переконалися: у великому чані залишки від горілих відходів виробництва та сміття, воно ще димить.. Там вже працювали лопатами робітники даної бази – вогонь загасили, згарище присипали відсівом і піском. Керівник приватної комерційної фірми (сфера вантажних автоперевезень) зізнався: “Попросив робітників прибрати відходи виробництва і сміття з території. Вони зібрали це все на купу і запалили”. За порушення Правил благоустрою міста на керівника фірми складено адмінпротокол. На порушника чекає штраф”, – пише Андрій Максюта.

Нагадаємо, 5 жовтня  у Кропивницькому на території вугільного складу під відкритим небом спалювали хімічні та медичні відходи. Виявилося, що таким чином “утилізувало” відходи підприємство, яке має офіційну ліцензію на такий вид діяльності.

А 7 вересня спецінспекція затримала 3 громадян на вул. Аджамській у Кропивницькому, які повторно розрили звалище небезпечних радіоактивних відходів. 18 вересня двох із них оштрафували на 1360 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар