У Бобринецькому районі в держави “відсіяли” зерна на майже 50 млн грн

Ілюстрація: fermash.com.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків ДП «Червоний землероб», яке знаходиться у Бобринецькому районі, на суму понад 48,5 млн грн. 11 жовтня п’яти підозрюваним і стороні захисту відкрито доступ до матеріалів провадження.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на НАБУ.

Як з’ясувало слідство, директор ДП «Червоний землероб» у змові з керівниками двох приватних компаній організували злочинну схему, через яку державне підприємство впродовж липня-листопада 2015 році втратило зерна на суму понад 23 млн грн. За задумом зловмисників, збіжжя, що належало ДП, передали на відповідальне зберігання одній приватній компанії. Інша приватна фірма, в свою чергу, мала його продати під виглядом зерна власного виробництва й у такий спосіб легалізувати майно, одержане злочинним шляхом. Що й було зроблено.

Згодом, за схожою схемою впродовж листопада-грудня 2015 року зловмисники незаконно заволоділи зерном ДП ще на суму понад 25 млн грн. Тоді до реалізації корупційної схеми залучили ще й заступника директора держпідприємства та фізичну особу-підприємця.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у квітні 2016 року.

Впродовж січня-жовтня 2017 року організаторам корупційної схеми завдання збитків ДП повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.

Стосовно частини фігурантів, причетних до вчинення злочину, досудове розслідування завершено в червні 2016 — справу скеровано до суду.

В ході досудового розслідування накладено арешт на майно підозрюваних та юридичних осіб, в інтересах яких вони діяли. Зокрема, йдеться про квартири, земельні ділянки, складські приміщенні, легкові та вантажні автомобілі, спеціальну та сільськогосподарську техніку, кошти на рахунках юридичних та фізичних осіб.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони України. Один із підозрюваних – заступник міністра оборони Ігор Павловський. Зазначимо, з 2003 до 2008 року він був військовим комісаром Олександрійського об’єднаного міського військового комісаріату.

Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід Ігорю Павловському у вигляді цілодобового домашнього арешту та носіння електронного браслету.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар