Двоє 16-річних підлітків спаплюжили 24 могили у Маловисківському районі

Поліцейські встановили особи двох неповнолітніх, які пошкодили 24 могили у Маловисківському районі.  Ними виявилися 16-річні юнаки, які демонтовували з місць поховань металеві кутники, швелери та труби.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі поліції Кіровоградщини.

До Маловисківського відділу поліції звернулись представники органу місцевого самоврядування з повідомленнями про низку злочинів на міському кладовищі.

У результаті проведення розшукових заходів, поліцейські встановили особи зловмисників. Ними виявилися двоє неповнолітніх місцевих жителів.

Зі слів правопорушників, металеві частини з могил демонтували для подальшого продажу, «заробляючи» таким чином гроші.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про повідомлення особам про підозру за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Нагадаємо, на Кіровоградщині молодики викрали огорожу біля братської солдатської могили. У скоєнні кримінального правопорушення поліцейські викрили двох місцевих жителів, 19 та 22 років, раніше судимих за крадіжки. Своїми діями зловмисники, за попередньою інформацією, завдали матеріальної шкоди на суму близько 5 тисяч гривень. Двоє мешканців Новгородківського району зважилися на злочин, аби здати паркан на металобрухт та «заробити» грошей. Втім за ганебний вчинок їм доведеться понести кримінальну відповідальність.

Також працівники поліції встановили особу зловмисника, який заради металу демонтував огорожі з могил. За короткий проміжок часу чоловік «відвідав» кладовища у кількох населених пунктах Устинівського району. Завдяки спостережливості місцевих мешканців, поліцейським вдалося вирахувати вандала. За вчинене йому загрожує до 7 років позбавлення волі. У результаті проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що на всіх кладовищах, де були пошкоджені могили, люди помічали один і той же транспортний засіб. Його власником виявився 29-річний житель міста Долинська. У зловмисника працівники поліції вилучили частину викраденого майна, яке він не встиг збути.

Окрім того, працівники поліції викрили серійного крадія. 21-річний, раніше судимий житель Новоукраїнського району, здійснив низку крадіжок виробів із металу та телефонного дроту загальною довжиною понад 100 метрів. У момент вчинення останнього злочину чоловіка помітили односельці, про що повідомили в поліцію.

Як встановили поліцейські, на рахунку зловмисника 5 фактів кримінальних правопорушень, скоєних протягом жовтня-листопада. Тричі злодій викрадав метал із домоволодіння 50-річного місцевого жителя та двічі – кабель із опор повітряної лінії зв’язку.

До господарських приміщень потерпілого крадій проникав у вечірній час. Так само, у темну пору доби, зрізав ножем телефонний дріт на вулицях міста, потім удома випалював його та збував.

А ще на Кіровоградщині поліцейські затримали п’ятьох громадян, яких підозрюють у скоєнні більше 40 крадіжок на території області.

До злочинної групи, створеної на етнічній основі, входили мешканці Кропивницького, віком від 27 до 31 року, не судимі та непрацюючі. За два місяці зловмисники скоїли 8 крадіжок із базових станцій операторів мобільного зв’язку та десятки крадіжок пально-мастильних матеріалів із бензовозів. Затримати злодіїв правоохоронцям вдалося «на гарячому». Особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Вже у Новоукраїнському районі троє небайдужих громадян затримали чоловіка, який вже був судимий за крадіжки металу. Цього разу він вирішив нажитися на майні підстанції “Шишкіне”, проте завдяки пильності охоронця з сусіднього фермерського господарства та його друзів, злочинцю завадили здійснити його наміри. Тим не менш, злодій зумів завдати одному з хлопців удар молотком по голові.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар