Через кредитні борги жінка з ножем пограбувала банк у Кропивницькому

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Перебуваючи у приміщенні офісу однієї з фінансових установ у Кропивницькому, 33-річна мешканка Кіровоградської області, погрожуючи касиру ножем, відібрала грошові кошти у сумі близько 10 тисяч гривень. Свій вчинок вона пояснила потребою виплачувати борги по кредитам. За скоєне особі загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі поліції Кіровоградської області.

Пригода сталася ввечері 4 жовтня, близько 18:30. Зловмисниця прийшла до фінансової установи, дістала з кишені куртки ніж та почала погрожувати працівнику закладу, вимагаючи кошти. Злякавшись, касир змушена була відчинити сейф та віддати нападниці гроші. Після скоєного жінка вибігла з приміщення та зникла у невідомому напрямку.

«Отямившись від пережитого, 30-річна потерпіла повідомила про напад у поліцію. Поліцейські відразу ж виїхали на місце події. Провівши всі необхідні першочергові розшукові заходи, оперативники менш ніж за добу викрили зловмисницю. У нагоді стали і записи з камер відеоспостереження. За місцем мешкання жінки правоохоронці виявили та вилучили речові докази кримінального правопорушення – ніж та частину грошових коштів, які вона зберігала у сумці», – повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.

Як згодом було встановлено, жінка, яка ніде не працювала та мала на утриманні трьох дітей, неодноразово брала позики у даному закладі. За словами нападниці, на злочин вона наважилася з метою сплати кредитів у різних банках та фінансових установах, у яких має заборгованість.

Вирішується питання про оголошення особі підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Нагадаємо, 25-річний житель Світловодська, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин, напав на дівчинку, що поверталася додому, налякав дитину та відібрав її мобільний телефон. Незважаючи на те, що дівчина була налякана, вона змогла запам’ятати прикмети кривдника. На пошуки підозрюваного було орієнтовано особовий склад поліції. За кілька днів по тому під час патрулювання правоохоронці помітили чоловіка, який підпадав під опис потерпілої та намагався тікати. Це йому не вдалося.

Також за державного обвинувачення Кіровоградської місцевої прокуратури до 7 років 6 місяців позбавлення волі засуджено 30-річного чоловіка, який грабував перехожих у Кропивницькому. Державним обвинувачем у ході судових слухань доведено причетність обвинуваченого до 11 розбійних нападів та грабежів. Потерпілими від злочинів були чоловіки, на яких він нападав на вулиці та відбирав наявні матеріальні цінності та грошові кошти.

Крім того, небайдужі кропивничани затримали двох азербайджанців, які намагалися пограбувати кіоск. Патрульні отримали інформацію про грабіж на вулиці Соборній, біля входу на Критий Ринок. Заявниця повідомила, що до кіоску, де вона працює зайшли двоє невідомих громадян, та придбали тютюнові вироби на суму 30 000 гривень. Коли ж прадавчиня поклала товар до пакетів, ті вихопили у неї з рук пакети та не розрахувавшись, вдалися до втечі. Прибувши на місце події, інспектори побачили двох чоловіків, які тримали ймовірних злочинців.

Прoкуратура направила дo суду oбвинувальний акт стосoвно двох кропивничан, які викрали чиновницю на її ж позашляховику. Вoни, погрожуючи насильствoм, викрали разoм з автомoбілем Toyota Land Cruiser Prado заступника гoлови Єланецької райдержадмінiстрації. Жінку дoвезли до теритoрії Кірoвоградської області, де залишили в безлюднiй місцевості за межами населених пунктiв. Зловмисники завoлоділи її мобільними телефoнами, банкiвською карткою та паспoртом її дoньки, який був у сумці пoтерпілої, а такoж вимагали 3 тис. дoларів.

19 вересня, близько 19-ї години, на проспекті Університетському 24-річний кропивничанин намагався пограбувати водія маршрутки. Зловмисника затримали патрульні. Водій маршрутного засобу розповів, що в салон автомобіля забіг невідомий громадянин, схопив гроші в сумі близько 100 гривень, що лежали зверху на передній панелі, та вибіг з автомобіля. Коли ж очевидці події помітили зловмисника, той викинув гроші і вдався до втечі.

Також у селі Олександрія Полтавської області 66-річний мешканець Кіровоградщини, який йшов пішки з Дніпра, по дорозі пограбував 79-річну пенсіонерку. Забрав у неї гроші, телефон та продукти з холодильника. Тоді близько опівночі невідомий чоловік витягнув скло з вікна коридору та проник до будинку, в якому проживає 79-річна пенсіонерка. Погрожуючи предметом, схожим на ніж, забрав кошти у сумі 3-х тисяч гривень, мобільний телефон “Nokia” та продукти харчування з холодильника. Після скоєного пішов у невідомому напрямку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Через кредитні борги жінка з ножем пограбувала банк у Кропивницькому

  1. Я не думаю, что “ШВИДКОГРОШІ” у нас стали банком… Советовал бы “громкий” заголовок немого подправить…

Коментарі заборонені.