В Устинівському районі злочинці знищили худобу та вкрали частину врожаю виправного центру

Ілюстрація: YouTube

Прокуратура Кіровоградської області викрила факт умисного злочинного знищення матеріальної бази Устинівського виправного центру №37 з боку службових осіб ДП «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №37» та приватного підприємця. Особи незаконно зібрали та привласнили частину урожаю виправного центру. Знищили поголів’я великої рогатої худоби, овець, коней та свиней.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Вказані особи незаконно зібрали та привласнили частину урожаю виправного центру. Знищили поголів’я великої рогатої худоби, овець, коней та свиней. Злочинними діями державі завдано мільйонних збитків.
Кримінальне провадження розпочато Олександрійською місцевою прокуратурою за ч. 5 ст. 191 ККУ. В рамках досудового розслідування фігуранти справи затримані, їм повідомлено про підозру, одному з них вже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливою заставою 2 млн грн.

Крім того, вжито заходів до збереження майна установи. Так, за клопотанням прокуратури на все майно виправного центру судом накладено арешт. Слідство триває.

Нагадаємо, за невчасні декларації трьох знам’янських депутатів оштрафували на 850 грн. Встановлено, що депутати без поважних причин несвоєчасно (до 30.04.2017) подали електронну декларацію про доходи за 2016 рік. Окрім цієї суми депутати мають сплатити до бюджету по 320 грн судового збору.

Також кафе “Oblaka” у кропивницькому коледжі ще раз визнали незаконним. Прокуратура Кіровоградської області в черговий раз довела беззаперечність своєї правової позиції в Дніпропетровському апеляційному господарському суді щодо неправомірності використання 320 кв м Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу для розміщення кафе, де продавали алкогольні напої.

Відповідно до рішення господарського суду скаргу відповідача залишено без задоволення, а рішення Кіровоградського господарського суду, яким задоволено позов ювенального прокурора про повернення майна законному власника, – без змін.

Крім того, через затримання одного зі столичних керівників в управлінні поліції охорони Кіровоградщини проводили обшук. Установлено, що заступник начальника управління – начальник відділу Департаменту поліції охорони щомісячно вимагав та отримував від працівників різних регіональних підрозділів поліції неправомірну вигоду в вигляді талонів на пальне, за невтручання у процедуру проведення тендерних торгів із закупівлі пального.

Згодом правоохоронці намагалися “продати” кропивничанину волю за 10 тис. грн. Кошти вони вимагали у кропивничанина за не застосування до нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар