Хабарник із новгородківської юстиції отримав 2 роки за ґратами

Службовець Відділу державної виконавчої служби Новомиргородського районного управління юстиції, викритий на отриманні 5 тисяч гривень хабара, засуджений до двох років позбавлення волі.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Нагадаємо, 6 листопада 2015 року прокуратурою області спільно із СБУ в області вказану особу було викрито на отриманні 5 тис. грн неправомірної вигоди. Кошти службовець вимагав та отримав за скасування заборони виїзду закордон та не вжиття заходів виконавчого характеру, таких як накладення арешту на майно. Державному виконавцю було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Органами прокуратури кримінальне провадження було розслідувано в повному обсягу та направлено на судовий розгляд. Однак, суд першої інстанції постановив вирок в якому частково задовольнив позицію державного обвинувача призначивши покарання у вигляді 5 місяців арешту. Прокуратура не погодилася з вироком суду і на м”якість призначеного покарання внесла апеляційну скаргу.

Апеляційний суд Кіровоградської області визнав м”якість призначеного покарання та постановив новий вирок – державного виконавця визнано винним у вчиненні злочину та засуджено до 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в державних органах строком на три роки.

Нагадаємо, 28 вересня, Апеляційний суд Кіровоградської області відпустив під домашній арешт начальницю управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС області Оксану Реву, яку підозрюють у отриманні хабаря. Суд задовольнив скаргу захисту обвинуваченої і змінив їй міру запобіжного заходу із 60 днів арешту з можливістю виплати застави у розмірі 480 тис. грн на домашній арешт.

Також правоохоронці намагалися “продати” кропивничанину волю за 10 тис. грн.

За результатами роботи слідчих прокуратури Кіровоградської області та УСБУ в області, у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 КК України, на вимаганні та отриманні 10 тис грн неправомірної вигоди викрито співробітників правоохоронного органу.

Вказані кошти, правоохоронці вимагали від мешканця м. Кропивницького за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а саме не застосування до останнього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Окрім того, за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно виконувача обов’язків начальника Управління Держпродспоживслужби в м. Кропивницькому, якого на початку липня цього року було викрито на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 3 тис грн.

На Кіровоградщині сільського голову підозрюють у вимаганні хабара у двох АТОвців. Посадовець вимагав та отримав грошові кошти за  винесення питання на сесію сільської ради та позитивне рішення сесії про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок площею по 0,3000 га у власність для будівництва і обслуговування житлових будинків двом учасникам АТО.

Працівниками поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, в рамках розпочатого кримінального провадження, задокументовано факт отримання 5 тисяч гривень. Готівку, яку підозрюваний отримав у конверті,  правоохоронці вилучили.

Згодом у Кропивницькому працівники Управління захисту економіки в Кіровоградській області ДЗЕ НПУ при отриманні неправомірної вигоди в сумі 15000 грн затримали директора Кіровоградської філії Державного підприємства “Укрветсанзавод”. Керівник держпідприємства вимагав кошти за підписання договору купівлі-продажу та відпуск продукції.

Також працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області спільно зі слідчими слідчого Управління області викрито та задокументовано злочинну діяльність одного із керівників Управлінь Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар