У Новоукраїнці чоловік із понад десятка могил розікрав більше 300 кг металу

У Новоукраїнці працівники поліції викрили підозрюваного у нарузі над могилами. Протягом двох тижнів чоловік пошкодив близько півтора десятка могил на двох кладовищах у райцентрі, звідки демонтував більше 300 кілограмів металу. Тепер особі загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сторінку поліції Кіровоградщини у Facebook.

Читайте також: Кропивничанка попалася на дрібній крадіжці в “АТБ”

До Новоукраїнського відділу поліції надійшли повідомлення від місцевих жителів про те, що вони, приходячи на цвинтар, виявляли пошкоджені нагробні плити та відсутні металеві деталі огорож.

«Поліцейським вдалося встановити особу зловмисника, який вчинив ці кримінальні правопорушення, – розповідає начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук. – Ним виявився 33-річний місцевий житель, який вже притягувався до відповідальності за схожі злочини. Викрадений метал злодій продавав, а гроші витрачав на власні потреби. В ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили частину демонтованих деталей та направили їх для проведення експертизи».

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого» Кримінального кодексу України. За ці дії особі загрожує покарання у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Кропивничанка попалася на дрібній крадіжці в “АТБ”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар