У Благовіщенському підприємство хотіло привласнити 2 млн грн

Прокуратурою Кіровоградської області виявлено порушення вимог законодавства при закупівлі робіт з реконструкції водовідведення у м. Благовіщенське на загальну суму 1 950 тис грн. За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 (замах на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Зокрема встановлено, що за результатами закупівлі у грудні минулого року між органом місцевого самоврядування та підприємцем – переможцем укладено договір підряду. При цьому, підприємством виготовлено та подано у складі тендерної пропозиції завідомо недостовірну інформацію щодо наявності на праві власності обладнання, матеріально-технічної бази та працівників необхідних для виконання вказаних робіт.

Такими діями підприємством створено умови до привласнення бюджетних коштів в особливо великому розмірі, які не витрачались з незалежних від товариства причин.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено Голованівському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар