Троє мешканців Кіровоградщини затримали серійного крадія металу

У Новоукраїнському районі троє небайдужих громадян затримали чоловіка, який вже був судимий за крадіжки металу. Цього разу він вирішив нажитися на майні підстанції “Шишкіне”, проте завдяки пильності охоронця з сусіднього фермерського господарства та його друзів, злочинцю завадили здійснити його наміри. Тим не менш, злодій зумів завдати одному з хлопців удар молотком по голові.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Протягом кількох років в районі Криничуватого, Нечаївки та Виноградівки Компаніївського району систематично відбувалися крадіжки енергетичного майна з підстанцій та повітряних ліній. Останні такі випадки були зафіксовані у травні й липні – на підстанції напругою 35/10 кВ «Виноградівка» вирізали обладнання релейного захисту.

Адміністрація району електричних мереж за даними фактами зверталася до правоохоронних органів, але впіймати крадія не вдавалося. Аж поки в ніч з 16 на 17 липня молодий охоронник току фермерського господарства «Україна», який розташований неподалік ПС-35/10 «Шишкіне», що у Новоукраїнському районі (підстанція обслуговується Компаніївським РЕМ), помітив активність на її території. Він спочатку вирішив – працює оперативно-виїзна бригада РЕМ, але коли поряд проїхало авто й «енергетик» почав ховатися, зрозумів, що справа тут нечиста. Хлопець зателефонував своєму братові, той ще взяв на підмогу товариша. Чоловіка спочатку оточили, а потім поцікавилися метою його перебування на об`єкті. Зловмисник почав тікати, викидаючи на ходу з торби інструменти. Коли ж його наздогнав один із переслідувачів, втікач завдав юнакові удару молотком по голові. Незважаючи на це, спільними зусиллями буйного злодія вдалося скрутити.

Про те, що сталося, начальник Компаніївського РЕМ Наталія Орловська дізналася близько першої години ночі – їй зателефонував голова ПП «Україна». На місце пригоди вона виїхала разом з головним інженером Сергієм Мельником і співробітниками поліції.

Як з`ясувалося, затриманий мешканець села Криничуватого 1978 року народження «постійний клієнт» місцевих правоохоронців – чолов`яга вже був судимий за крадіжки. Він зізнався, що крав з енергетичних об`єктів і раніше, вказав, з яких саме. Транспортним засобом, на якому пересувався злодій, виявився велосипед, котрий правоохоронці виявили в кущах неподалік. Ось такий спосіб заробітку, наслідком якого були знеструмлені села, а загроза ураження електрострумом – «професійним ризиком».

Керівництво ПрАТ «Кіровоградобленерго» висловлює подяку Віталію та Едуарду Мохуням і Євгенію Буйку, за те, що не залишилися байдужими, не злякалися і поводили себе як справжні чоловіки! За рішенням Правління компанії хлопців буде нагороджено цінними подарунками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар