Раніше судимий кропивничанин через мобільний телефон і 100 грн розбив перехожому голову

Менш ніж за добу працівники поліції затримали зловмисника, який вчинив розбійний напад на кропивничанина.

Про це повідомляє Перша електронна за матеріалами Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області.

На одній з вулиць обласного центру чоловік побив 37-річного перехожого та заволодів його мобільним телефоном і грошовими коштами. За такі дії особі загрожує до 7 років позбавлення волі.

«У результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу нападника та затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 30-річний раніше судимий за майнові злочини місцевий житель, – повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Речовий доказ кримінального правопорушення – мобільний телефон потерпілого, який зловмисник мав при собі, – вилучено».

Як з’ясувалося, пізно ввечері нападник наздогнав перехожого. Вирішивши заволодіти його майном, підійшов ближче та ударив декілька разів скляною пляшкою по голові. Потім зловмисник заволодів особистими речами чоловіка – мобільним телефоном і грошима у сумі 100 гривень – і втік.

Травмований кропивничанин дістався до багатоповерхівки, яка знаходилася поруч, й почав просити про допомогу. Небайдужа громадянка викликала йому «швидку», а також зателефонувала у поліцію.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар