Підполковника ДСНС, який нібито вимагав хабарі з власників АЗС на Кіровоградщині, взяли під варту

фото npu.gov.ua

На лаві підсудних опинився начальник одного з відділів УДСНС України в Кіровоградській області, який нібито вимагав хабарі з власників АЗС. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 120 тис. грн.
Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

Так, за клопотанням військової прокуратури Ленінським районним судом м. Кропивницький підполковнику ДСНС обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 120 тис. грн.

Як встановлено в ході слідства, вказаний підполковник цивільного захисту, як особа, яка займає відповідальне становище, в порушення чинного законодавства вирішив незаконно збагатитися за чужий рахунок.

Зокрема, за нестворення перешкод у здійсненні господарської діяльності одного з приватних підприємств вищевказаний керівник щомісяця вимагав та отримував від представника підприємства неправомірну вигоду в сумі 5 тис. грн. За інформацією Нацполіції, хабарі посадовець вимагав з власників АЗС.

Нагадаємо, 16 березня, безпосередньо під час отримання чергового хабара, ласого до наживи чиновника затримала військова прокуратура Кіровоградського гарнізону спільно з працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області.

Військовою прокуратурою затриманій особі вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, санкцією якої передбачено мінімальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар