В Олександрії невідомі підпалили офіс телерадіокомпанії

скріншот з відео

В Олександрії вночі з 28 лютого на 1 березня невідомі підпалили приміщення по пр. Соборному, 136, яке орендує олександрійська телерадіокомпанія «Контакт-ЛТД».

Цей факт «Олександрійським новинам» підтвердило керівництво міської телекомпанії.

Повідомлення про надзвичайну подію надійшло від співробітників приватної охоронної фірми «Ягуар», які приїхали на спрацювання охоронної сигналізації. Вони ж і помітили полум’я, що розповсюджувалось всередині, та повідомили співробітників телекомпанії, які проживають неподалеку, про надзвичайну подію. Потрапивши до приміщення, охоронники та співробітники телерадіокомпанії скрізь значне задимлення побачили полум’я, що вже охопило стіни, горіли елементи вікна та обшивки радіаторів опалення, шпалери та підлога. Рятівним моментом стало, імовірно, те, що поруч з вікном, де було джерело загоряння, розташовано металевий сейф, який не дав швидко поширитись вогню.

Спрацювання охоронної сигналізації сталось, імовірно, через те, що датчик руху сприйняв полум’я та дим, як переміщення зловмисників. За деякий час працівникам телерадіокомпанії власними силами та за допомогою співробітників фірми «Ягуар» вдалось швидко загасити полум’я та ліквідувати залишки пожежі, порятувавши майно телекомпанії та місцевого підрозділу “Укртелекому”, яке розташовано поруч, від знищення.

фото alnews.com.ua

Керівництво ТРК повідомило про подію співробітників міської поліції та пожежної служби, які приїхали на виклик та зафіксували обставини та наслідки події. Виявлено, що на поверхні металопластикового вікна одного з відділів компанії, мається висвердлений отвір, а всередині офісу відчутний різкий запах займистої речовини, схожої на бензин чи запальну суміш.

фото alnews.com.ua

Не виключено, що зловмисники, розуміючи, що одразу спрацює охоронна сигналізація, не стали розбивати скло вікна, тому висвердлили в ньому отвір, куди залили запальну суміш чи легкозаймисту речовину, і вчинили підпал, аби пожежа щонайсильніше знищила офіс та обладнання компанії, поки її змогли б виявити та локалізувати.

фото alnews.com.ua

В адміністрації телекомпанії не виключають, як одну із версій, що подія могла бути спланованим підпалом, а ініціаторами підпалу могли бути ті, кому дошкуляє робота телерадіокомпанії чи розслідування її журналістів і критика.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар