У справі рейдерських захоплень землі Благовіщенського району проводиться досудове слідство

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Працівники поліції розпочали кримінальне провадження за фактом зміни права власності на земельні ділянки у Благовіщенському районі. За попередніми даними, окремими посадовими особами було внесено до Державного реєстру прав на нерухоме майно зміни щодо суб’єктів користування земельними ділянками, що належать на правах власності місцевим жителям, та передано право користування представникам одного з сільгосппідприємств.

На підставі звернень потерпілих, у порядку ст. 37 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» комісією Міністерства Юстиції України реєстрацію договорів оренди земельних ділянок від імені 176 мешканців Благовіщенського району було скасовано.

За фактом підроблення документів та внесення змін щодо реєстрації договорів оренди розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми» Кримінального кодексу України, ч. 1 ст. 365-2 ККУ «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги» та ч. 1 ст. 366 ККУ «Службове підроблення».

Проводиться досудове слідство.

За матеріалами слідчого управління поліції Кіровоградської області

Рейдерство на Кіровоградщині: 151 земельну ділянку повернули законним власникам

Поширити:

Залишити коментар:

коментар