У кропивницькій виправній колонії №6 порушують права в’язнів

Прокуратура вимагає від Міністерства юстиції України відреагувати на системні порушення законодавства у ВК №6.

Органами прокуратури Кіровоградської області здійснюється постійний нагляд за додержанням прав в’язнів у місцях несвободи. Проте, порушення вимог законодавства з цих питань продовжують мати місце.

Підтвердженням цього є результати чергової перевірки, проведеної в поточному році прокуратурою області в Кропивницькій виправній колонії №6. Як наслідок знову виявлено ряд порушень щодо забезпечення прав в’язнів на належні умови тримання, режимних вимог, надання необхідної медичної допомоги, зміни умов тримання, дотримання правил пожежної безпеки тощо.

До прикладу, нехтування вимогами пожежної безпеки призвело до виникнення наприкінці минулого року пожежі адміністративної будівлі установи, що спричинило матеріальних збитків на суму 470 тис грн. За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження (ч.1 ст.270 КК України).

На вказані порушення у минулому році неодноразово вказувалося у документах прокурорського реагування, внесених керівництву ВК №6 та начальнику УДПтСУ в області, в тому числі і Генеральною прокуратурою України.

Оскільки, попри неодноразове реагування, в зазначеній установі виконання покарання продовжують мати місце системні порушення законодавства, прокуратура області підготувала вказівку про усунення виявлених порушень та проведення службової перевірки за фактами неналежного виконання посадових обов’язків працівниками установи, яку спрямувала до Генеральної прокуратури України для внесення заступнику Міністра юстиції України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар