На Кіровоградщині фермер незаконно використовував державну землю вартістю понад 1,2 млн грн

Знам’янська місцева прокуратура у судовому порядку вимагає зобов’язати фермерське господарство повернути у власність держави сільськогосподарської землі вартістю понад 1,2 млн грн, які останнє незаконно отримало у користування на пільгових умовах.

Мова йде про дві земельні ділянки загальною площею понад 38 га, розташовані на території Знам’янської Другої селищної ради. Зазначені землі на підставі наказів Головного управління Держгеокадастру в області було надано в оренду громадянину для ведення фермерського господарства. Проте, прокуратура встановила, що орендар вже є засновником та керівником фермерського господарства, у користуванні якого знаходяться значні площі сільгоспугідь.

Вказане підтвердило, що дійсний намір громадянина спрямовувався на штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання в оренду земель державної власності поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів. Як наслідок, розмір орендної плати був значно занижений.

Вказане стало підставою звернення місцевої прокуратури до суду з позовом про розірвання договору оренди землі та повернення її у власність держави. На даний час, судом відкрито провадження у справі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар