Щоб компенсувати збитки за вкрадену магнітолу, мешканець Кіровоградщини намагався вкрасти автівку

© pixabay.com

На Кіровоградщині поліцейські протягом доби викрили особу, підозрювану у незаконному заволодінні транспортним засобом.

За попередніми даними, 36-річний неодноразово судимий за розбійний напад та крадіжки громадянин, зважився на кримінальне правопорушення, аби, розібравши чуже авто, компенсувати завдані збитки односельчанину, у якого він раніше викрав магнітолу.

Нині за скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна.

Повідомлення про зникнення транспортного засобу з гаражу одного з місцевих підприємств надійшло до Маловисківського відділу поліції зранку. На місце пригоди негайно виїхала слідчо – оперативна група.

Як з’ясувалося, невідомі вночі пошкодили стіну гаражу, відчинили двері з середини та заволоділи авто. В результаті проведених заходів, поліцейські за кілька годин розшукали «Ниву» в одній з лісосмуг за селом, сховану під купою гілля. Тієї ж доби вдалося встановити і особу підозрюваного. Ним виявився непрацюючий місцевий житель.

Зловмисник неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців, у переважній більшості, за майнові злочини. Побачивши на порозі поліцейських, чоловік розгубився і заперечувати свою провину не став.

Більше того, зізнався, що чужий транспортний засіб планував розібрати та продати як запчастини, оскільки мав борг перед односельчанином, який спіймав злодія на крадіжці автомагнітоли.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За скоєне особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна.

1 (4)

2 (4)

3 (1)

За матеріалами Сектору комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар