РНБО: Заява російських чекістів – це провокація проти української держави

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні вранці російський карально-репресивний орган ФСБ оприлюднив інформацію про нібито затримання осіб, яких російські окупанти звинувачують у диверсійній діяльності в Криму. За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, офіційно спростовуємо цю інформацію. Заява російських чекістів – це провокація проти української держави та черговий крок в інформаційній війні.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Після окупації Кримського півострова Росією, цей край перетворився на небезпечне місце. Окупаційна адміністрація систематично репресує українців, кримських татар та людей з будь-якою іншою етнічною приналежністю, що мають точку зору, відмінну від кремлівської. Закликаємо громадян України та інших держав ретельно зважувати всі «за» і «проти», і без нагальної потреби не відвідувати окуповані території України. Нагадуємо, що у в’язницях на Донбасі, в Криму та у Росії незаконно утримуються десятки українських політв’язнів.

Луганський напрямок

Вперше за багато днів у східній частині області, зокрема у Станично-Луганському районі та у Щасті, було спокійно. Активні бойові дії вчора почалися після 12 години, і тривали у Кримському, а також у Попаснянському районі. Агресивні дії окупантів одразу ж наразилися на адекватну відповідь з нашого боку. Зазначимо, що під час обстрілів, окрім легкого озброєння, противник неодноразово застосовував установки ЗУ-23-2, бронетехніку, міномети.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, 4 – з використанням важкого озброєння.

Донецький напрямок

Активні бойові дії велися в Луганському та Авдіївці. Під час кожного обстрілу окупанти застосовували міномети. По наших позиціях було випущено понад 200 мін. Як і раніше, обстріли були достатньо тривалими – від 45 хвилин до кількох годин. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, всі – з використанням важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Найпотужніший обстріл наших позицій з мінометів відбувся вчора зранку у Павлополі.

Він тривав більше години, по наших позиціях було випущено понад 30 мін з 82-мм та 120-мм мінометів. Загалом обстановка незмінна: мінометні обстріли наших позицій на ділянці фронту Красногорівка – Мар’їнка та Павлопіль – Широкине тривають і вдень, і вночі. Натомість в районі Докучаєвська активність ворога знизилася.

У Мар’їнці через обстріли з боку окупантів пошкоджено 2 багатоповерхових житлових будинки

11121314151617181919-1

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 25 ворожих обстрілів, 8 – з використанням важкого озброєння.

Інформація ДПСУ

logo-dpsu-4

Бойовики не пропускають осіб і транспортні засоби, що слідують на окуповану територію через український КПВВ «Гнутове». НЗФ хочуть звинуватити підрозділи Збройних Сил України в обстрілах прифронтового селища на окупованій території. Це – чергова провокація окупантів, оскільки ЗСУ не воюють з мирним населенням та не ведуть обстрілів житлових кварталів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – отримали поранення. Окрім цього, ще 2 військовослужбовців, виконуючи завдання на передовій, отримали травми.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Підтверджені втрати противника

1 поранений  окупант зі складу так званої «100-ї бригади» ворога.

СБУ попередила диверсію проти сил АТО

Оперативники вчасно знайшли елемент бойової частини ракети ЗРК, що був обладнаний 5 протипіхотними мінами та детонатором. Вибух мав статися під час пересування українських підрозділів у цьому районі. Завдяки діям спецслужби цю диверсію вдалося попередити.

21

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Співробітники Авдіївського відділення поліції затримали чоловіка, який незаконно зберігав 2 гранатомети та набої до автомата Калашникова. Небезпечну знахідку чоловік виявив на околиці міста. У майбутньому свій скромний «арсенал» він планував обміняти.

3132

У мешканця Мангуша на Донеччині поліцейські виявили ручну бойову гранату РГД-5.

Боєприпас було виявлено під час поверхневого огляду речей чоловіка, з яким правоохоронці проводили профілактичну бесіду.

Ще один колишній бойовик повернувся додому

Мешканець Донеччини долучився до бандформування «кальміус» у серпні 2014 року з метою заробити грошей. Чоловік будував укріплення для бойовиків і вартував на них зі зброєю в руках. Але згодом він жахнувся постійними грабунками, що скоювали окупанти, тому вийшов з лав НЗФ, і добровільно звернувся до українських правоохоронних органів. Український суд звільнив чоловіка від кримінальної відповідальності, адже він не скоював тяжких злочинів.

Тривають багатонаціональні навчання «Кленова Арка-2016» на Львівщині

Військовослужбовці литовсько-польської-української бригади та канадські військові інструктори вчилися планувати та організовувати операції з підтримки миру. Зокрема, навчання були зосереджені на максимальному результаті спільних операцій та взаємосумісності підрозділів різних країн. Військові маневри у рамках «Кленової Арки» триватимуть до 18 листопада.

4142434445

На Харківщині відбулися збори кінологів НГУ

Під час навчань військовослужбовці провели низку занять з підготовки та використання службових собак у повсякденній службово-бойовій діяльності та у районі проведення АТО.

5152

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар