Відкрився новий корпус гімназії ім. Т. Шевченка (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні у Кіровограді після двох років ремонтно-реставраційних робіт відкрився оновлений корпус школи-гімназії № 5 ім. Тараса Шевченка.

Як розповіла Першій електронній директор навчального закладу Галина Война, приміщення, що є пам’яткою архітектури, перебувало в запущеному стані, тож його відновлення потребувало чималих фінансових витрат.

Фінансування ремонтно-реставраційних робіт відбулося в два етапи: 2012 року з бюджету було виділено і витрачено1,8 млн. грн., а 2013-го – профінансовано лише 500 тисяч. За ці кошти вдалося привести до ладу елементи інтер’єру приміщення, які збереглися з ХІХ століття: унікальні кахляні печі й каміни, величну арку й декоративні колони.

У відновленому корпусі вже розмістився центр позашкільного виховання (гурткова робота при школі-гімназії), кабінет Шевченкознавства (музей-лабораторія, де сучасний смарт-телевізор дозволить учням здійснювати віртуальні екскурсії музеями світу), а також виділено зал для музею розвитку освіти в місті Кіровограді, який планує створити департамент освіти й науки КОДА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар